ZIUA MONDIALA A ZONELOR UMEDE




ECONOMISIREA RESURSELOR NATURALE




Această activitate a avut ca și interval de desfășurare perioada 02.02.2013-16.03.2013.
Elevii care au participat la activitate au fost în număr de 20 și sunt în clasele I-V, aparținând mai multor școli din orașul Craiova.Ei au realizat afișe, fluturași pe care au scris mesaje ecologice, de tipul:,,Nu risipiți apa!”, ,,Nu irosiți apa!”, După ce te-ai spălat pe mâini, închide robinetul!”, ,,Economisiți apa!”, ,,Salvați apa!”, ,,Economisește energia”. Aceste mesaje au fost lipite în băile și pe holurile Palatului Copiilor Craiova.
Au avut loc discuții pe tema economisirii resurselor naturale, elevii înțelegând cât de important este să folosim aceste resurse cu moderație.
RREALIZAREA COLTULUI VERDE




Realizarea panoului ECO-SCOALA




Această activitate s-a desfășurat în luna februarie 2013 și au participat 18 elevi din grupa pregătitoare care sunt înscriși la Cercul de Protecția Mediului-Ecologie și care sunt elevii ai Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Romanescu” Craiova și ai Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade” Craiova.
Elevii au plantat gălbenele, mentă, bulbi de lalele. Utilizând metode de educație nonformală, elevii și-au însușit anumite cunoștințe referitoare la utilizările plantelor respective, la modul de plantare și îngrijire.Astfel, au învățat că lalele se pot folosi ca și plante decorative în anumite ronduri, squaruri), că plantele medicinale se pot întrebuința în combaterea unor afecțiuni.
Activitatea s-a desfășurat începând cu luna ianuarie 2013 și va continua să se deruleze pe parcursul anului școlar.
Elevii care au participat sunt înscriși la cercul de Protecția Mediului-Ecologie și aparțin mai multor școli din Craiova.
În luna ianuarie a fost realizat panoul Eco-Școala.În cadrul acestei activități s-au utilizat metode de educație nonformală(focus-grupurile, Strategia Walt Disney) și diverse mijloace de învățământ, precum: foi colorate, calculator, imprimantă, aracet, fluturași cu mesaje eco, foarfece, pensule, poze color, markere, imagini din reviste și ziare.Elevii au decupat imaginea cu sigla Programului Mondial Eco-Școala, au tăiat fășiide hârtie colorată, au realizat frunze folosind tehnica Quilling pe care apoi le-au lipit pe panouri de polistiren extrudat. Panoul a fost expus într-un loc vizibil în instituția noastră.El a fost actualizat cu prilejul fiecărei activități desfășurate.
ZIUA APEI




Această activitate s-a derulat în perioada 5 martie 2013 - 22 martie 2013. Au participat 60 de elevi (grupa pregătitoare, preșcolari, clasele I-IV).
Elevii au vizionat prezentări Power Point, filmulețe având ca temă ,,Apa”. De asemenea, elevii au realizat desene, colaje, care, apoi au fost expuse în cadrul școlii.
LUNA PĂDURII




Această activitate s-a derulat în perioada martie 2013- aprilie 2013. Au participat 80 de elevi(grupa pregătitoare, preșcolari, clasele I-IV, IX-XII)
Elevii au învățat despre acest ecosistem terestru, au completat fișe de lucru, au vizionat materiale în ppt, filmulețe având ca temă,,Pădurea”. De asemenea, elevii au realizat desene, colaje, care, apoi au fost expuse în cadrul școlii și în cadrul A.R.P.M. Craiova.
Spațiul din curtea școlii a fost ecologizat. Elevii au plantat panseluțe, garofițe.( Elevi:Durlănescu Diana,-clasa a X-a, Buzerinescu Diana –clasa a X-a, Niță Gabriela –clasa a VII-a, Moanță Ștefan –grupa pregătitoare, Cîrciumaru Oana Maria-clasa a V-a, Beșteliu Diana-clasa a V-a, Beșteliu Adriana –clasa a III-a).
ZIUA PĂMÂNTULUI




Această activitate s-a derulat în aprilie 2013. Au participat 80 de elevi (grupa pregătitoare, preșcolari, clasele I-IV) care sunt înscriși la Palatul Copiilor Craiova și care aparțin mai multor școli din Craiova.
Elevii au realizat desene, colaje, care, apoi au fost expuse în cadrul școlii.
ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII




Această activitate care face parte din cadrul unui proiect de parteneriat încheiat între instituția noastră și Școala Gimnazială ,,Gheorghe Bibescu” Craiova, Școala Gimnazială ,,Nicolae Romanescu” Craiova și Școala Gimnazială ,,Traian” Craiova, s-a derulat în perioada 26 martie-29 martie 2013. Au participat 90 de elevi din clasele I-IV și din grupa pregătitoare care sunt înscriși la Palatul Copiilor Craiova și care aparțin mai multor școli din Craiova.
SCOPUL ACTIVITĂȚII:
• adoptarea unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor bazat pe consumul zilnic de fructe si legume;
• conştientizarea importanţei unui comportament alimentar adecvat pentru sănătatea fizică şi psihică a elevilor
OBIECTIVELE ACTIVITĂȚII:
• reducerea consumului de alimente nesănătoase în rândul populaţiei şcolare din școala unde se derulează activitatea;
• creșterea numărului de elevi care vor consuma fructe și legume;
• creşterea gradului de implicare a cadrelor didactice în ceea ce priveşte promovarea la nivelul unităţilor şcolare a unui stil de viaţă sănătos prin alimentaţie;
• identificarea modelului alimentar al elevilor şi a efectelor acestuia asupra randamentului şcolar;
• conştientizarea părinţilor despre efectele alimentaţiei asupra randamentului şcolar al elevilor;
• formarea unei generații tinere de consumatori, conștientă de drepturile sale legitime;
• conștientizarea necesității opțiunii pentru calitate într-o lume a competiției valorilor;
• dezvoltarea capacității de informare și de lucru în echipă;
GRUP ȚINTĂ:
• elevii din grupa pregătitoare clasele I-IV -beneficiari direcți
• cadrele didactice
RESURSE MATERIALE: hârtie xerox, acuarele, imprimantă, copiator, hârtie creponată, legume și fructe realizate din carton, lipici, foarfece, cub, fișe de lucru, tablă, scotch.
RESURSE TEMPORALE: 28 martie 2013
METODE, TEHNICI DE LUCRU, FORME DE ORGANIZARE:
• metoda cubului
• explicația
• conversația euristică
• ateliere de lucru
• jocuri tematice
• activitate pe grupe
ACTIVITĂŢI
• realizarea unor lucrări plastice având ca temă ,Mănânci sănătos ești sănătos!”;
• organizarea unor concursuri pe grupe;
REZULTATELE AȘTEPTATE:
• cunoașterea obiectivelor și participarea conștientă la realizarea lor a membrilor grupului țintă ;
• creșterea gradului de conștientizare a grupului țintă față de importanța unei alimentații sănătoase;
MODALITATEA DE MONITORIZARE ȘI EVALUARE A REZULTETELORACTIVITĂȚII:
• respectarea termenelor de către toți partenerii implicați în activitate;
• observații pe parcursul derulării activității;
• schimbarea comportamentelor apărute în cadrul grupurilor țintă ;
IMPACTUL ACTIVITĂȚII EDUCATIVE:
• reprezintă o oportunitate de învățare care se concretizează prin implicarea activă a elevilor;
• participarea elevilor cu mintea, inima și mâinile în acest demers reprezintă o experiență de natură să-i facă conștienți față de problemele de sănătate și de datoria lor de a deveni activi, implicați și responsabili;
• încurajează inițiativa și creativitatea;
• comunitatea scolară va deveni mai unită prin faptul că realizarea acestei activități presupune colaborarea membrilor ei;
• însușirea unor noțiuni, concepte, structuri mentale, grile de decodificare a semnalelor care vin din mediul familial, social, școlar ;
• activitatea oferă grupului țintă șansa modificării mentalității și a consolidării cunoștintelor referitoare la o alimentație sănătoasă;
Elevii au participat pe grupe la acest concurs.Grupele au fost următoarele:grupa bananelor, grupa perelor, grupa merelor, grupa morcovilor. Elevilor li s-au prezentat mai întâi câteva noțiuni teoretice despre fructe și legume, apoi ei au fost împărțiți pe grupe și au rezolvat cerințele de pe fișele de lucru. La sfârșit s-a anunțat echipa câștigătoare(echipa care a acumulat cele mai multe puncte).
ZIUA MONDIALA A BIODIVERSITATII




Această activitate s-a derulat în aprilie 2013. Au participat aproximativ 80 de elevi (grupa pregătitoare, preșcolari, clasele I-IV, V-VIII) care sunt înscriși la Palatul Copiilor Craiova și care aparțin mai multor școli din Craiova.
Elevii au realizat desene, colaje cu mesaje ecologice care, apoi au fost expuse în cadrul școlii și la Muzeul de Științe ale Naturii din Craiova. De asemenea, copiii au refolosit anumite materiale reciclabile și au realizat păsări care sunt pe cale de dispariție.
Cu prilejul acestui eveniment eco, am vizitat Rezervația Naturală de bujori de la Plenița, din județul Dolj. Acolo, elevii au lipit mesaje eco, au colectat deșeurile existente. Această vizită de documentare a fost organizată de Agenția Pentru Protecția Mediului Dolj.
ZIUA MONDIALA A MEDIULUI




Această activitate s-a derulat în luna mai - 5 iunie 2013. Au participat aproximativ 50 de elevi (grupa pregătitoare, preșcolari, clasele I-IV, V-VIII) care sunt înscriși la Palatul Copiilor Craiova și care aparțin mai multor școli din Craiova. Elevii au realizat costume ecologice, desene, colaje cu mesaje ecologice care, apoi au fost expuse în cadrul școlii. Costumele eco au fost prezentate în cadrul unei parade de modă, pe data de 5 iunie la activitatea organizată de A.P.M. Dolj în Parcul ,,Nicolae Romanescu”.
VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ

REALIZAREA UNOR FLUTURAȘI CU MESAJE ECOLOGICE

Activitatea s-a derulat în luna martie 2013
-Scopul activității:
-adoptarea unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor bazat pe consumul zilnic de fructe si legume
-conştientizarea importanţei unui comportament alimentar adecvat pentru sănătatea fizică şi psihică a elevilor
-Grup țintă: elevi, părinți
-Locul desfășurării: Palatul Copiilor, alte școli partenere
-Descrierea activității: Elevii au realizat colaje, afișe cu titlul ,,Mens sana, coropre sano!”, colaje cu fructe și legume, care, ulterior, au fost expuse în clase. Elevii au conștientizat importanța menținerii unei vieți sănătoase.
-Responsabili: Prof. Oprea Mariana, Prof. Guran Simona
-Impactul activității:
-participarea elevilor cu mintea, inima și mâinile în acest demers reprezintă o experiență de natură să-i facă conștienți față de problemele de sănătate și de datoria lor de a deveni activi, implicați și responsabili;
-încurajarea inițiativei și creativității;
- modificareai mentalității și a consolidării cunoștintelor referitoare la o viață sănătoasă și o alimentație sănătoasă
Această activitate a avut ca interval de desfășurare perioada 02.02.2013-16.03.2013, 27.03 2014
Elevii care au participat la activitate au fost în număr de 20 și sunt în clasele I-V, aparținând mai multor școli din orașul Craiova. Ei au realizat afișe, fluturași pe care au scris mesaje ecologice, de tipul:,,Nu risipiți apa!”, ,,Nu irosiți apa!”, După ce te-ai spălat pe mâini, închide robinetul!”, ,,Economisiți apa!”, ,,Salvați apa!”, ,,Economisește energia”. Aceste mesaje au fost lipite în băile și pe holurile Palatului Copiilor Craiova.
Au avut loc discuții pe tema economisirii resurselor naturale, elevii înțelegând cât de important este să folosim aceste resurse cu moderație.
Locul desfășurării activității: Palatul Copiilor Craiova
Impactul activității:
-elevii și-au însușit anumite aspecte referitoare la importanța protejării resurselor naturale
ZIUA MONDIALĂ A APEI

Această activitate s-a derulat în perioada 5 martie 2013-22 martie 2013. Au participat 60 de elevi (grupa pregătitoare, preșcolari, clasele I-IV).
Elevii au vizionat materiale în ppt, filmulețe având ca temă ,,Apa”. De asemenea, elevii au realizat desene, colaje, care, apoi au fost expuse în cadrul școlii.
Locul desfășurării activității: Palatul Copiilor Craiova
Impactul activității:
-elevii și-au însușit anumite noțiuni despre apă și importanța protejării ei
LUNA PĂDURII

Această activitate s-a derulat în perioada martie 2013- aprilie 2013. Au participat 80 de elevi (grupa pregătitoare, preșcolari, clasele I-IV, IX-XII)
Elevii au învățat despre acest ecosistem terestru, au completat fișe de lucru, au vizionat materiale în ppt, filmulețe având ca temă,,Pădurea”. De asemenea, elevii au realizat desene, colaje, care, apoi au fost expuse în cadrul școlii și în cadrul A.R.P.M. Craiova.
Spațiul din curtea școlii a fost ecologizat. Elevii au plantat panseluțe, garofițe.( Elevi:Durlănescu Diana,-clasa a X-a, Buzerinescu Diana –clasa a X-a, Niță Gabriela –clasa a VII-a, Moanță Ștefan –grupa pregătitoare, Cîrciumaru Oana Maria-clasa a V-a, Beșteliu Diana-clasa a V-a, Beșteliu Adriana –clasa a III-a).
Locul desfășurării activității: Palatul Copiilor Craiova, Parcul ,,Nicolae Romanescu”.
Impactul activității:
-elevii și-au însușit anumite noțiuni despre acest ecosistem terestru și depre importanța protejării pădurii
-implicarea elevilor de la alte cercuri la activitate
-ecologizarea spațiului din jurul școlii
Ziua Mediului 5 iunie 2018




Această activitate s-a derulat pe data de 5 iunie 2018, la Palatul Copiilor Craiova și în Centrul Craiovei.
În cadrul activităților ce cerc, elevii :
-au realizat pălării cu maniere ecologice durabile
- au pregătit o scenetă eco, pe care au prezentat-o în centrul Craiovei, alături de celelalte Eco-Școli din Dolj.
La această activitate au participat și câteva Palate ale Copiilor din țară.
Ziua Pământului - aprilie 2018



Această activitate s-a desfășurat în luna aprilie 2018. Au participat elevii din ciclul de învățământ preșcolar și primar, gimnazial, liceal, care sunt înscriși la Palatul Copiilor Craiova.
Elevii au realizat desene, colaje, obiecte decorative, folosind materiale reciclabile, pentru a celebra acest eveniment. Unele din lucrări au fost trimise la concursuri internaționale, naționale.
Au avut loc dezbateri eco pe tema respectivă, copiii conștientizând astfel cât de important este să avem grijă de planeta noastră.
Atelierul ECO - 9-26 februarie 2019




Această activitate s-a desfășurat în perioada 9-26 februarie 2019. Au participat 170 de elevi, care au realizat mărțișoare, buchete de flori și aranjamente pentru primăvară, folosind materiale reciclabile și materiale din natură. Lucrările confecționate au fost expuse la Centrul Multifuncțional Craiova și la Palatul Copiilor Craiova.
Luna pădurii 2019




În luna martie s-au desfășurat o serie de activități eco, la care au participat preșcolarii, elevii din clasele primare și gimnaziale.
- realizare afișe, desene, cu mesaje eco
- completarea unor fișe de lucru distractive pentru identificarea biodiversității pădurii
- plantarea unor specii floricole (crăițe, zorele, petuncii, salvie, bănuței) și arboricole (cer)
Pentru un aer mai curat,
Floricele am plantat,
Și cu apă le-am udat
Fiindcă așa e la Palat!
Ora Pământului - 30 martie 2019



Economisește energia electrică, nu uita!
Pământul îl vei salva!
Gândește verde,
Planeta te vede!
Acționează verde,
Planeta te vede!
În perioada 27.-29.03.2019, elevii de la Cercul de Protecția Mediului-Ecologie s-au pregătit să sărbătorească Ora Pământului prin jocuri de rol (Becul vesel te întreabă...), fișe și desene distractive. Au distribuit fluturași cu evenimentul ecologic celebrat pe data de
30 martie 2019.
Supravegherea curățeniei - martie- aprilie 2019




Această activitate s-a derulat în perioada martie –iunie 2019, la Palatul Copiilor Craiova. Copiii au transplantat planat în sticele și pungi vechi diverse specii de flori (crăițe, petunii, bănuței), dar și în sol direct s-au planat specii de flori, precum; salvie, crăițe, petunii. S-a amenajat grădina eco de liniște și relaxare.
S-au realizat afișe cu mesaje eco, acestea fiind, ulterior prinse pe copaci sau puse în spațiile unde s-au plantat flori.
Supravegherea economisirii martie - iunie 2019




Această activitate s-a derulat în perioada martie –iunie 2019, la Palatul Copiilor Craiova. Copiii au realizat afișe cu mesjae eco pentru economisirea resurselor naturale: apa și energia electrică. Apoi, aceste bilețele au fost lipite în băi, pe holuri, în clase.
Ziua Apei 2019




I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.
ZIUA MONDIALĂ A BIODIVERSITĂȚII 2019




Această activitate s-a desfășurat în luna mai 2019. Au participat elevii din ciclul de învățământ preșcolar și primar, care sunt înscriși la Palatul Copiilor Craiova.
Elevii au realizat două postere cu titlul: Protejați biodiversitatea!, care, ulterior au făcut parte integrantă din cadrul unei expoziții. De asemenea, s-au realizat jocuri de rol cu animale pe cale de dispariție. S-a realizat de către elevi un minialfabet al biodiversității.
ZIUA MEDIULUI - 5 iunie 2019




Această activitate s-a derulat pe data de 5 iunie 2019, la Palatul Copiilor Craiova. Copiii au realizat în cadrul Concursului Regional ,,Natura-fantezie și culoare” (secțiunea cu participare directă) obiecte din materiale reciclabile, care au fost jurizate și premiate. De asemenea, concursul a avut și secțiune de Fotografii și Desene Ecologice, care au fost evaluate, premiate și expuse pe holul Palatului
În cadrul activităților ce cerc, elevii au realizat desene ecologice.
Ziua Pământului 2019




Această activitate s-a desfășurat în luna aprilie 2019. Au participat elevii din ciclul de învățământ preșcolar și primar, gimnazial, liceal, care sunt înscriși la Palatul Copiilor Craiova.
Elevii au realizat desene, colaje, obiecte decorative, folosind materiale reciclabile, pentru a celebra acest eveniment. Unele din lucrări au fost trimise la concursuri internaționale, naționale.
Au avut loc dezbateri eco pe tema respectivă, copiii conștientizând astfel cât de important este să avem grijă de planeta noastră.